Friday, 29 November 2013

Jeragat Pudar, Kulit Muka Menegang dengan GLA Complex dan Alfalfa Shaklee

Salam  :) 

Today nak berkongsi testimoni mengenai jeragat la.. Uikkss! Takotnya kalau muka dah naik jeragat. Dah la susah nak hilang. Kalau saya, masalah jerawat tu masih boleh diterima lagi. Jeragat?? Ampon! Tak mau!

Jeragat atau nama medikalnya melasma adalah salah satu dari masalah kulit yang sangat biasa di kalangan penduduk asia termasuk Malaysia. Sekarang ni, ramai yang masih muda pon wajah dah dihinggapi jeragat. Kalau anda nak tahu, kat asia tenggara, ia berada dalam 10 tangga teratas didalam masalah kulit yang dihidapi. Kaum wanita lebih kerap terlibat dimana nisbahnya lebih kurang 12:1 (Wanita: Lelaki). Apalah nasib wanita.. sob..sob..

Sebab-sebab terjadinya Jeragat
1) Terdedah kepada cahaya matahari terik
2) Penggunaan hormon. contohnya pil perancang
3) Penggunaan kosmetik/rawatan kulit tidak sesuai
4) Keturunan

Jom kite tengok testimoni Ibu Cik Ana,
Masalah jeragat ibu Puan Ana saya fikir tidaklah serius tetapi kenalah rawat juga. Tak boleh dibiarkan. Selepas ambil GLA dan Alfalfa, kulit beliau nampak cerah dan muda la. Tempoh keberkesanan kedua-dua vitamin tadi boleh dilihat selepas pengambilan selama dua bulan. Lepas dari tu, wallah!! jeragat dah pudar dan kulit muka semakin menegang. Ramai yang perasan perubahan positif tu. Siap ada adegan puji memuji lagi.. Muehee.. 

Bagus ibu Puan Ana, kecantikan harus dijaga sepanjang hayat. Cantik dan sesuai pada usia. Ada satu article yang keluar surat khabar sebulan-dua ni, hasil research menyatakan golongan wanita menjaga kecantikan masing-masing sehingga umurnya 59 tahun!! berbanding lelaki yg hanya sampai umur 46. Jadi, tak kisah la berapa pun umurnya, wanita memang pandai menjaga hal-hal kecantikan :-) 

Kat bawah ni adalah dua jenis vitamin yang diambil oleh ibu Cik Ana,

GLA Complex - Menstabilkan hormon dan melembabkan lapisan epidermis kulit.
Alfalfa - Membuang toksin dalam badan. Nutrien akan diserap dengan lebih berkesan sekiranya toksin dalam badan dah takde.

Kalau  anda berminat ingin cuba, boleh hubungi saya cecepat. Bab-bab cantik ni, tak boleh bertangguh :-)

Hubungi saya;
MIEZA
 Email: miezakawai@gmail.com
 Call/SMS/WhatsApp: 013-2210565 (mieza)
 COD Area: Bandar Mahkota Cheras, BTHO, Bandar Tun Razak, Cheras, Kajang, Balakong, Hulu Langat, UM dan PJ

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...