Friday, 3 January 2014

ALFALFA Cara Mudah Singkirkan Toksin Berlebihan Dalam Badan


Saya pasti ramai yang mengalami simptom-simptom di atas kan? tanpa mengetahui punca sebenarnya. Seperti yang kita semua tahu, kulit boleh memaparkan apa yang berlaku di dalam tubuh sesorang. Kulit yang tidak berseri, pucat, berjerawat dan kusam dapat dilihat daripada tubuh yang tidak sihat, tubuh yang PENUH TOKSIN! Seringkali kita mengutamakan kecantikan dengan memberi penekanan dari aspek luaran hingga kita lupa aspek dalaman adalah perkara penting yang perlu diambilkira. Berapa ramai antara kita yang terfikir untuk melakukan pembuangan toksin dalam badan?? Ada? hurmm, ada.. tapi tak ramai kan.. 

Ketahui apa itu toksin?
Toksin adalah bahan kimia atau racun berbahaya yang boleh merosakkan struktur dan fungsi sel badan. Ia adalah hampir mustahil untuk anda mengelakkan daripada toksin kerana ia berada di mana-mana sahaja - dalam udara yang kita sedut, makanan dan minuman. Anda juga terdedah kepada toksin dalaman, sisa metabolik yang dihasilkan dalam badan disebabkan tekanan hidup dan cara pemakanan yang tidak seimbang.

Simptom-simptom toksin berlebihan;
1. Sering keletihan, kurang bertenaga, sakit kepala ,mulut berbau , bau badan
2. Insomnia (masalah tidur), Mata gelap , Mata merah
3. Daya ingatan dan tumpuan yang lemah, Rasa cemas
4. Alahan, Masalah sinus, Sistem imun yang lemah
5. Masalah sistem pencernaan – sembelit, kembung perut
6. Masalah sendi - lenguh lenguh badan
7. Masalah kulit – jerawat, eczema
8. Selulit, Kenaikan berat badan, Tanda-tanda penuaan awal
9. Kajian sains telah menghubungkaitkan toksin alam sekitar dengan pelbagai masalah kesihatan seperti kanser, masalah reproduksi, penyakit jantung, asma dan penyakit Alzheimer.

Tanda-tanda lain;
1. Seseorang yang mempunyai toksin berlebihan dalam badan akan berasa letih tanpa sebarang sebab, susah bangun tidur dan bahagian keliling mata gelap.
2. Bahagian-bahagian tertentu di permukaan kulit seperti di bahagian bawah lengah, celah paha dan sebagainya juga akan kelihatan gelap daripada warna asal kulit.
3. Banyak angin, alahan, inflamasi pada sendi, sinus, berat badan meningkat, kehadiran selulit, masalah jerawat dan banyak lagi.
 
Toksin mempengaruhi emosi;
Terdapat kajian yang menunjukkan bahawa jika seseorang mengalami toksin berlebihan dalam badan ia bukan hanya melibatkan fungsi anatomi tubuh tetapi emosi juga. Individu akan :
1. Individu yang kerap marah-marah
2. emosional
3. sering tidak tenang
4. tidak boleh duduk diam, degil, tidak yakin dengan kebersihan dan kelam kabut sekiranya  lymphatic system (sistem limfa) tidak berfungsi sepatutnya.

Sebenarnya ada banyak cara untuk membuang toksin dari badan kita. Namun kebanyakkannya memerlukan kos yang tinggi, memenatkan serta memerlukan masa yang lama dan mengganggu urusan harian kita. Disebabkan masalah-masalah itulah ramai di kalangan kita hanya membiarkan sahaja toksin ini terkumpul di dalam badan kita dan akhirnya mendatangkan masalah kesihatan yang serius. Tapi sekarangggggg....

Anda tidak memerlukan kos yang tinggi untuk membuang toksin dari dalam badan. Anda cuma amalkan ALFALFA Shaklee yang berfungsi dengan baik untuk membuang segala toksin di dalam badan. Harganya murah dan berkesan! 


ALFALFA sebagai detoks semulajadi merupakan agen pembersih badan dan penyahtoksik. Ia juga merangsang aliran hempedu dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh.
 
Sempena bulan promosi Alfalfa ni, anda boleh miliki Alfalfa dengan HARGA PROMOSI yang SUPER BEST! Semua set yang mengandungi ALFALFA pun turun harga. Yipppiii!! Cepat-cepat dapatkan Alfalfa dengan harga murah daripada saya ^_^)" 

Hubungi saya, 

MIEZA 
✆Call/SMS/WhatsApp: 013-2210565
✉ Email: miezakawai@gmail.com 
Page : https://www.facebook.com/familisihatonline 
➲ COD Area: Bandar Mahkota Cheras, Bandar Tun Razak, BTHO, Cheras, Hulu Langat,
Kajang, Universiti Malaya, Petaling Jaya

Nota : Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat, jemput click "google+1" :)


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...