Friday, 27 September 2013

B Complex


Istimewanya B-Complex Shaklee  

Salam pagi..

Pernah ambil Set D (Set Kecantikan)? Kalau pernah, mesti tau ape jenis vitamin yang perlu di ambil untuk penjagaan kecantikan. Salah satunya adalah Vitamin B Complex kan... Meh story lanjut mengenai B Complex Shaklee nie.


Apa yang best tentang B-complex? 

B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. kesemua 8 vitamin ini perlu ada pada vitamin B Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. Kelebihan dan kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B Complex setiap hari.

Khasiat utama vitamin B-Complex
 1. Menukar makanan kepada tenaga : Membantu penghadaman, membantu menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga, dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan. 
 2. Melawan tekanan : Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
 3. Membantu tumbesaran : Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak2 serta membantu pembinaan DNA dan sel2 baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
 4. Rambut beruban dan gugur : Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban serta mengekalkan kesihatan rambut.
 5. Baik untuk mata : Mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian serta fokus.
 6. Mencegah anemia : Membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah2 dan mabuk darat atau laut.
 7. Meredakan senggugut : Baik untuk masalah senggugut (PMS),meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
 8. Mencegah perlcche : Dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis) dan nafas berbau. 
 9. Detoksifikasi : Meredakan alahan
Disebabkan banyak Vitamin B Complex dipasaran, anda perlu tahu sedikit informasi mengenai perbezaan Vitamin B-Complex Shaklee
 • Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar kebolehserapan yang sangat tinggi dan berkualiti
 • Ini adalah kerana, asid folik yang semulajadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh dan hampir 99% yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.
 • B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% dan asid folik
 • Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin b-Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.
 • Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh
 • Vitamin B adalah vitamin larut-air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui pencernaan.
 • Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-Complex setiap hari
 • Shaklee B-Complex will not cause rosary fungus or infected active yeast bacteria like B-Complex extract from beer yeast.
Cara memilih vitamin B-Complex yang terbaik 
 • Mengandungi kesemua 8 vitamin – B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama) Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin.  
 • Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, b3 dan B12 tidak terlalu besar  
 • Elakkan pengambilan B-Complex yang menawarkan rumusan larut-air (sustain release)
Urin kuning selepas mengambil B-Complex Shaklee? 
Jika selepas pengambilan B Complex urin berwarna kuning, jangan bimbang..  ini merupakan situasi normal kerana B-Complex merupakan vitamin larut dan ia mengandungi elemen kekuningan. Pada peringkat awal pengambilan, tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan, dan tahap kekuningan akan berkurangan dari masa ke semasa
PERHATIAN 
B-Complex merangsang metabolisma dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba, oleh itu pengambilan air putih atau teh herba yang banyak adalah 
sangat digalakkan
Untuk makluman anda, Vitamin B Complex nie sangat penting untuk kecantikan, resdung, migrain dan ibu hamil. Entry mengenainya akan saya konsikan dalam sedikit masa lagi yer..

Untuk tempahan boleh hubungi saya mengikut info di bawah ni okey :)


Hubungi saya;
Email: miezakawai@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-2210565 (mieza)
Page : https://www.facebook.com/familisihatonline
COD Area: UM, Kerinchi, PJ, sekitar Cheras, Hulu Langat, Kajang

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...